vrijdag 31 juli 2015

Vakantie en kanker

hallo,

Van maandag t.e.m. woensdag is Annick opnieuw in het ziekenhuis opgenomen geweest voor de eerste dagen van de 3e chemokuur.
We weten nu dat de chemo 'aanslaat', wat fantastisch nieuws is, maar het gevecht is nog niet voorbij.
Nog 4 zware chemokuren moeten ervoor zorgen dat de Hodgkin definitief knock out gaat.
Echter, we hebben nu niet zoiets van: 'laat maar komen die chemo'.
Integendeel, 't is eerder van 'moet dat nu echt nog 4 keer?'
Maar we weten dat we geen keuze hebben, als we definitief komaf willen maken met dat monster.

't Is een atypische vakantie dit jaar. Leuke gezinsuitstapjes doen met zijn 4-en is moeilijk.
Gisteren zijn we gaan skiën in Komen (ja, ik weet het. Wie skiet er nu in de zomer? Maar het is echt een aanrader. Je hebt de piste voor jou alleen en je mag er de ganse dag blijven). Bon, wat ik zeggen wou: natuurlijk was het voor Annick geen optie om zelf te skiën. Dus papa Nico met de 2 kids op de latten en mama Annick met een boekje in de cafetaria. Dat is toch net iets anders dan met zijn vieren op de latten staan. Maar het was leuk. We zijn Annick regelmatig een bezoekje gaan brengen in de cafetaria ;-). Zo'n uitstap is voor Annick wel heel erg vermoeiend.

Vandaag ben ik met de kinderen op uitstap naar Gent geweest, terwijl Annick alleen thuis gebleven is. Ze voelde zich te moe om mee te gaan. Oma en opa hadden ons ter gelegenheid van oma's verjaardag uitgenodigd om een 'escape' spel te spelen. Voor de mensen die dat niet kennen: je wordt opgesloten in een huis en moet d.m.v. het oplossen van raadsels en het vinden van aanwijzingen proberen uit dat huis te ontsnappen. Je krijgt hiervoor 1 uur de tijd. In ons geval hebben ze ons na 1 uur bevrijd, want we bleken knoeiers te zijn. Maar 't was een heel leuk spel, dat we nadien nog druk besproken hebben op een terrasje op de Vrijdagmarkt. Jammer dat Annick er niet bij kon zijn.

Je ziet, we proberen maximaal te genieten van de vakantie, maar door Annicks situatie is het dit keer toch iets anders dan normaal.

Groeten
Nico





Geen opmerkingen:

Een reactie posten