woensdag 4 mei 2016

Vuurmeester


Hieronder een mooie tekst met een metafoor die me erg aanspreekt.
Herkenbaar, inspirerend, moed gevend,....

Dit keer niet uit eigen hand maar gevonden op de FB-pagina van Body en Soul Coaching.
Waarvoor dank!

Ik citeer en deel het hier graag met jullie.
Doe er waar nodig jullie voordeel mee en blijf of wordt de vuurmeester van je eigen leven!
Afbeeldingsresultaat voor vuur
Vurige Annick

"Ons innerlijk vuur is een heerlijke en sterke energie. Ons vuur is onmisbaar. Het heeft te maken met onze levenskracht, gedrevenheid, creativiteit, passie, wilskracht en onze seksualiteit.

Je hebt mensen bij wie het vuur hoog oplaait, die een pittig karakter hebben of die licht ontvlambaar zijn. Je hebt mensen bij wie je nooit weet wanneer er een steekvlam zal ontsteken Je hebt mensen bij wie het vuur alleen nog maar smeult, waar de vlammen niet meer lustig likkend zijn. Je hebt mensen bij wie de vlammen mogen dansen, soms zacht en soms hevig, afhankelijk van hoe de wind waait in hun leven. Je hebt mensen bij wie het heilig vuur duidelijk brandt, het is zichtbaar en voelbaar wanneer je in hun nabijheid bent.


Vuur is prachtig, wanneer je jouw innerlijke vuur kan gebruiken om dingen in de wereld te zetten of om jezelf te transformeren. Het is zalig wanneer je de grootte van je vuur leert kennen en wanneer je spelenderwijs leert doseren waar je meer of minder vuurkracht wil in bepaalde aspecten van je leven. Het innerlijk vuur heeft jouw enthousiasme en goesting nodig om te branden, en ook voldoende zuurstof of lucht.

Het kan uitdoven als er niet met aandacht en liefde voor gezorgd wordt. Het kan je opbranden als het te lang te hard gaat… En wanneer je innerlijk vuur heerlijk gul en rijk brandt maar het krijgt geen gelegenheid om naar buiten te komen, om geleefd en gezien te worden, dan kan je rusteloos worden of kan je het gevoel krijgen lichtjes knetter te worden in je hoofd. Je kan ongeduldig, boos of extreem veeleisend zijn. Of je krijgt zweetuitbarstingen, hoofdpijn, netelroos of andere signalen van je lieve lijf.

Aaaah, het is een wonderlijke kunst om te leren gaan met je innerlijk vuur. Het vraagt toewijding, alertheid en soms moed om te doen wat je moet doen… om de vuurmeester in je eigen leven te zijn"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten